Tandläkare i Solna håller tandtrollen borta

För att hålla borta tandtrollen från tänderna, så måste man ta hand om sin munhälsa. Tandläkare i Solna undersöker din munhälsa och förebygger problem.

Redan från att man gick i skolan så fick man lära sig om tandtrollen. Tandtrollen är karies som kommer när man inte sköter sina tänder. Genom att äta för mycket socker, dricka för mycket läsk och framförallt inte ta hand om sina tänder, så kommer problemen. Det är därför vi har tandläkare, för att kunna ta bort problemen som uppstår.

Trots att man tar hand om sina tänder, så kan problem uppstå med tänderna. De som går på mediciner kan ha större problem med tänderna. Oavsett vilka problem du har, eller inte har, så finns tandläkare där för att hjälpa dig. De undersöker din mun och arbetar sedan på ett förebyggande sätt för att hålla en god munhälsa.

Tandläkare hjälper dig med hur du ska underhålla dina tänder

När vi var små fick vi lära oss hur vi skulle ta hand om tänderna. Det är fortfarande samma sak. Man ska borsta sina tänder minst två gånger per dag, använda tandtråd dagligen och gärna någon munskölj. Det du stoppar i dig spelar stor roll för dina tänders hälsa, framförallt läsk och socker är en stor bov.

I Solna kan du träffa både en tandläkare eller en tandhygienist. De gör lite olika saker för tandhygienisten arbetar mer förebyggande. Har du inga problem med tänderna, så kan du boka ett besök till tandhygienisten för kontroll av tänderna. Läs mer om tandläkare på denna sida: https://solnadental.se/

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa