Vikingasmycken för stor och liten

Vikingasmycken symboliserar ett band till våra starka anfäder. Genom att smycka sig med såna visar vi att styrkan finns kvar i oss. Dessutom är det dekorativt.

Vikingarna är ett folkslag som fascinerar. Vi i Norden och Sverige kan vara stolta över våra starka anfäder, även om de kunde sätta skräck i andra folkgrupper när de begav sig ut på sina plundringsräder. Vikingarna har numera blivit populära i tv-serier såsom Vikings och The last Kingdom.

Den som vill hylla sitt ursprung kan med fördel välja att bära vikingasmycken. Dessa är kraftfulla symboler för en förgången storhetstid. Dessutom är de dekorativa och vackra och finns i många varianter, för att pryda både öron, hals, arm och fingrar. Många av de vikingasmycken som går att köpa är faktiskt utformade efter smycken som hittats vid arkeologiska utgrävningar.

Vikingasmycken som dopgåva

Det mest välkända vikingasmycket är nog Tors hammare. Men det finns väldigt mycket mer att välja mellan. Titta gärna på hur vacker den så kallade vikingakompassen, Vegvisir, är, eller Valknut som symboliserar Oden. Även de kraftiga kungakedjorna, som består av tätt sammanlänkade ringar, är perfekta som halsband eller armband. Det finns även breda läderarmband att köpa, med vikingasymboler i form av en amulett.

På en del vikingasmycken går det dessutom att få gjort gravyr. Det skulle kunna bli en unik och uppskattad present till någon som tar studenten. Eller varför inte till en liten som ska döpas? Vikingasmycket står för styrka och kraft och kommer att fungera som lyckobringande amulett för den lilla.