Välj en PT-utbildning på dina villkor

Drömmer du om att bli personlig tränare? Har man väl upptäckt fördelarna med träning, kost och hälsa så blir man lätt beroende. Det förvandlas från att bli en hobby till en ren livsstil. Man bygger upp sina dagar efter träning och med en tanke om att må bättre, blir starkare och mer uthållig. Den kunskapen man får vill man gärna dela med sig av – och det är också något som man kan tjäna pengar på. Genom att anmäla dig till en PT-utbildning så kan du bli personlig tränare och i slutändan ha ett yrke som du verkligen brinner för och som gör skillnad för de klienter du har.

Behöver vi verkligen fler personliga tränare? Ja, det gör vi – och av flera olika skäl. Idag ser man att vi rör oss mindre och att detta är ett reellt hot mot hela folkhälsan. Övervikt och fetma breder ut sig och kryper allt längre ner i åldrarna. Våra stillasittande jobb skapar en stress och all skärmtid gör att vi mår sämre även mentalt. Vi är byggda för rörelse – men många behöver både piska och morot för att komma igång.

Vad gör en PT egentligen?

Som personlig tränare blir du personen som får folk att känna lust och glädje över träningen. Det är din uppgift att skapa träning som passar för dina klienter och som både ger resultat och samtidigt också föder den viktiga lust vi nämnde. Genom att anmäla dig till en PT-utbildning så får du verktygen för att göra detta. Du lär dig allt om träningsupplägg, om anatomi och om kosthållning och du lär dig också om att vi alla är olika. Det senare är viktigt. Som PT så kommer du att träffa alla tänkbara människor i alla tänkbara åldrar. Det är din uppgift att hitta morötter för att nå dessa och det är något som du kommer att lära dig vid din PT-utbildning.

PT-utbildning Stockholm – distans och fysiska möten

Jobbigt att börja om och plugga till något nytt? Fördelen med en PT-utbildning i Stockholm är att den sker på distans och där du själv kan lägga upp i vilken takt du vill studera. Utöver detta så sker fysiska möten vid några helger i Stockholm och där du även gör din framtida praktik på ett av de till utbildningen anslutna gymmen. Kort sagt: en PT-utbildning sker helt på dina villkor och du kan lägga upp en plan som inte kolliderar med ditt liv och din vardag i onödan. Det handlar om en utbildning som ger dig en licens för att arbeta som personlig tränare och genom detta kunna skapa en förändring hos de personer som anlitar dig i framtiden. Det är ett arbete som gör skillnad!